Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vroomshoop

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Vroomshoop zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal bekijk je handige info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 8.90 dH in Vroomshoop.
 • Hierdoor ontstaan situaties als minder lekker water en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, betere smaak van water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €245 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid VroomshoopHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7681
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32700 kWh
Gem. Waterhardheid8.90 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Vroomshoop

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties of onnodig veel schoonmaken? Veel huizenbezitters lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Twenterand zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Vroomshoop heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Voordeligste ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Vroomshoop?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Vroomshoop. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor smaakvoller water en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Vroomshoop heeft een waterhardheid van 8.90. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, minder last van een droge huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Vroomshoop

De waterhardheid van het leidingwater in Vroomshoop is ongeveer 8.90 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 8.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,35 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-vroomshoop-7681

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico Essential
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Delta Mosela
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Judo Biosoft-C

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Galaxy) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vroomshoop reduceert je de dH waarde van 8.90 naar een Dh onder de 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €925.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Vroomshoop.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €80 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2325 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontkalkers zijn zo’n €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €2025 incl. installatie. In onderstaande schema check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Vroomshoop.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en direct specialisten, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €145
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €800
Waterontharder (elektrisch)V.a €1210
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
OnderhoudCirca €80 per jaar
PlaatsingskostenC.a. €270
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Vroomshoop?
De waterhardheid in Vroomshoop is om en nabij de 8.90 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel ligt op 7.12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Vroomshoop.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: een besparing op de energierekening, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie