Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bruinehaar

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Bruinehaar heeft als effect kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl lees je praktische informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 8.90 dH in Bruinehaar.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals kalk op de lak van de auto en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €275 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BruinehaarWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7675
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32700 kWh
Gem. Waterhardheid8.90 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Bruinehaar

Ben jij ook klaar met huidirritaties of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een toenemende groep huizenbezitters nemen een slimme waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Twenterand werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Bruinehaar wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Beste waterontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Bruinehaar?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Bruinehaar. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvoller water en zijdezachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Bruinehaar heeft een geschatte waterhardheid van 8.90. Dat betekent matig hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld apparatuur die langer meegaat, een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Bruinehaar

De waterhardheid van het water in Bruinehaar is om en nabij de 8.90 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,35 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-bruinehaar-7675

Interessante installaties

 • Kinetico 2020C HE
 • Watercompany Softflow 9
 • Erie Slimline Eco11
 • Erie IQsoft Eco26
 • Judo Quicksoft-C

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Culligan) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bruinehaar reduceer je de dH waarde van 8.90 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €770.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Bruinehaar.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Van €135 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1925 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en het aantal liter. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontharders zijn zo’n €850 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1250 en €2100 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Bruinehaar.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en direct monteurs, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €105
Waterontharder (mechanisch)Circa €860
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1200
Onthardingstabletten€40 per 75 kg
OnderhoudskostenCirca €110 op jaarbasis
PlaatsingVanaf €180
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Bruinehaar?
De hardheid in Bruinehaar is gemiddeld 8.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is gemiddeld 7.12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bruinehaar.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie