Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Den Burg

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Den Burg heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten vind je praktische informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Den Burg.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld geïrriteerde huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €315 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid Den BurgTechnische detailsGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1791
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Den Burg

Wil je definitief afrekenen met rendementsverlies van verwarming en doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groeiend aantal huishoudens bestellen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding en ander textiel gaat langer mee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Texel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Den Burg was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Goede waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Den Burg?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Den Burg. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Den Burg kent een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Den Burg

De waterhardheid van het leidingwater in Den Burg ligt op ong. 6.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-den-burg-1791

Bekende modellen en merken

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Erie Maxima Eco15
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Delta Duplex unit

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Kenmore) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Den Burg voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €900.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Den Burg.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €85 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1550 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van dergelijke installaties starten bij €800, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1200 en €2025 incl. installatie. In onderstaande schema achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Den Burg.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Zo kan je moeiteloos en gratis installatiebedrijven, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €75
Waterontharder (mechanisch)Rond de €740
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1100
Onthardingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudskostenV.a €85 p/jaar
InstallatiekostenRond de €220
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Den Burg?
De hardheid van het kraanwater in Den Burg is grofweg 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland ligt op 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Den Burg.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie