Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Den Hoorn

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Den Hoorn zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten tref je uitgebreide informatie met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Den Hoorn.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als een witte aanslag op het glaswerk en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €350 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid Den HoornHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1797
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Den Hoorn

Zit jij thuis ook met slecht functionerende apparaten en doffe aanslag in keuken en badkamer? Veel woningeigenaren bestellen een slimme waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, kleding die langer mooi blijft en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Texel zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Den Hoorn hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke ontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Den Hoorn?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Den Hoorn. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Den Hoorn heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Den Hoorn

De waterhardheid van het drinkwater in Den Hoorn is om en nabij de 6.00 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-den-hoorn-1797

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Euro Combi 20 Fleck
 • Bayard Tenera 14
 • Kinetico Kube 6
 • BWT AQA viseo
 • Erie Slimline Eco8

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tapworks) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Den Hoorn voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €975.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Den Hoorn.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1875 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontharders zijn zo’n €750 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1600 en €2025 incl. installatie. In de bijgaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Den Hoorn.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe snel merken, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €155
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €650
Elektronische waterontharderVanaf €980
Zouttabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractCirca €145 op jaarbasis
InstallatieC.a. €170
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Den Hoorn?
De waterhardheid in Den Hoorn is circa 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland ligt rond de 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen via pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Den Hoorn.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie