Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Waal

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in De Waal heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten bekijk je nuttige info info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in De Waal.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als droge haren na een douchebeurt en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid De WaalHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1793
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen De Waal

Zit jij thuis ook met irritaties aan de huid of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Steeds meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Texel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in De Waal was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in De Waal?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in De Waal. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • De Waal zit met een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in De Waal

De waterhardheid van het water in De Waal ligt op ong. 6.00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-de-waal-1793

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Amysoft E-200
 • Amysoft E-300
 • Bayard Tenera 22
 • Amysoft E-100

Technische uitleg werking waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Kenmore) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in De Waal verklein je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €970.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in De Waal.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2125 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders starten vanaf €780, excl. installatie. Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1625 en €1875 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in De Waal.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan je gemakkelijk supersnel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €125
Mechanische waterontharderVanaf €850
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1100
Regeneratiezout€30 per 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €90 per 12 maanden
PlaatsingskostenCirca €180
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in De Waal?
De hardheid van het kraanwater in De Waal is doorgaans 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor verminderde eczeem klachten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het comfort. O.a. comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in De Waal.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie