Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oudeschild

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Oudeschild leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina verzamel je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Oudeschild.
 • Dit kan leiden tot problemen als slecht functionerende apparaten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €230 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid OudeschildZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1792
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Oudeschild

Wil jij ook af van apparaten die slecht werken of strepen op de ramen? Een groot deel van de Nederlanders kiezen een professionele waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je hebt minder wasmiddelen nodig, textiel slijt minder snel en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Texel kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Oudeschild hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Voordeligste waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Oudeschild?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Oudeschild. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een lagere energierekening en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Oudeschild kent een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, een glanzende vaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Oudeschild

De waterhardheid van het drinkwater in Oudeschild is ongeveer 6.00 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oudeschild-1792

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Delta Onega duplex
 • Puricom Stratos HE25
 • AquaCombi AquaCell

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oudeschild minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €950.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Oudeschild.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met product-specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €160 voor magnetische ontharders tot zo’n €2050 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterverzachters zijn zo’n €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1500 en €1775 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema vind je de actuele kosten van een waterontharder in Oudeschild.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en direct modellen, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €75
Waterontharder (mechanisch)V.a €740
Waterontharder (elektronisch)Circa €1040
Zouttabletten€25 per 50 kg
OnderhoudC.a. €155 per jaar
PlaatsingskostenCirca €250
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Oudeschild?
De hardheid van het water in Oudeschild is doorgaans 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oudeschild.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie