Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Cocksdorp

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, smerig water of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in De Cocksdorp heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal check je uitgebreide informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in De Cocksdorp.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als kalkstrepen op glas en lak en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: lagere stookkosten, betere smaak van water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €220 per jaar.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid De CocksdorpWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1795
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen De Cocksdorp

Heb je in huis last van een inefficiënte hr-ketel of bittere smakende thee? Veel mensen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Texel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in De Cocksdorp gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele ontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in De Cocksdorp?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in De Cocksdorp. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • De Cocksdorp ontvangt een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in De Cocksdorp

De waterhardheid van het leidingwater in De Cocksdorp bedraagt ongeveer 6.00 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-de-cocksdorp-1795

Populaire merken en modellen

 • Euro Combi 10 Fleck
 • Judo MultiSoft 2P
 • BWT AQA Perla Duo
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als North Star) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in De Cocksdorp verklein je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €790.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in De Cocksdorp.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met vakmannen voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €130 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2250 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontharders lopen op vanaf €850, zonder installeren. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1650 en €1950 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in De Cocksdorp.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos supersnel specialisten, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €60
Mechanische waterontharderV.a €800
Elektrische waterontharderCirca €990
Onthardingstabletten€40 per 75 kg
OnderhoudscontractVanaf €90 per 12 maanden
InstallatieCirca €210
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in De Cocksdorp?
De hardheid van het kraanwater in De Cocksdorp ligt rond de 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is ongeveer 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in De Cocksdorp.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie