Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Koog

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in De Koog leidt tot water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten check je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in De Koog.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld kalk op de lak van de auto en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €325 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid De KoogWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1796
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen De Koog

Heb jij genoeg van apparaten die slecht werken of kalk op de lak van de auto? Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen een betrouwbare waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een glanzende vaat en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Texel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in De Koog hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Aanbieding ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in De Koog?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in De Koog. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor zachter wasgoed en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • De Koog kent een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in De Koog

De waterhardheid van het water in De Koog bedraagt ongeveer 6.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-de-koog-1796

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Euro Combi 14 Fleck
 • Erie Softline Eco20
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • General electric GE-45HF
 • Bayard Tenera 14

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tubilite) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in De Koog reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in De Koog.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €105 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1800 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Buiten deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers lopen op vanaf €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1600 en €2000 inclusief plaatsing. In het volgende schema bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in De Koog.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze vergelijker en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig snel vakmannen, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €75
Mechanische waterontharderV.a €660
Elektronische waterontharderCirca €920
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudskostenCirca €100 (jaarbasis)
PlaatsingskostenVanaf €180
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in De Koog?
De hardheid van het water in De Koog is plus minus 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland is doorgaans 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals een beter presterende CV-ketel en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Zoals minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in De Koog.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie