Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nispen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Nispen heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Nispen.
 • Dit kan zorgen voor onder andere bittere thee en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, verminderde eczeem klachtenen een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €220 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid NispenHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4725
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Nispen

Wil je definitief afrekenen met dichtgeslibde leidingen en minder lekker water uit de kraan? Een aanzienlijk aantal huishoudens installeren een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachter wasgoed en lagere energiekosten. In de gemeente Roosendaal werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Nispen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Nispen?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nispen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een meer gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Nispen heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Nispen

De waterhardheid van het drinkwater in Nispen ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nispen-4725

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Watercompany Softflow 9
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Bayard Tenera 22
 • BWT AQA Perla Duo
 • Lubron Easysoft 450 SXT2

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pentair Fleck) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Nispen voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €750.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Nispen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2225 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en het aantal liter. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €790, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1375 en €1750 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Nispen.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder gedoe supersnel merken, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €70
Waterontharder (mechanisch)C.a. €820
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1170
Zout€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenVanaf €80 p/jaar
MontagekostenCirca €250
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Nispen?
De hardheid van het kraanwater in Nispen is circa 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een zachte huid, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld door natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nispen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie