Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heerle

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Heerle heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs check je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Heerle.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als een droge huid en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachter wasgoed en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €200 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HeerleFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4726
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Heerle

Zit jij thuis ook met rendementsverlies van verwarming of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een toenemende groep Nederlanders nemen een goede waterontharder. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Roosendaal opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Heerle hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Heerle?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Heerle. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Heerle zit met een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Heerle

De waterhardheid van het drinkwater in Heerle is ongeveer 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-heerle-4726

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Watercompany Softflow 20
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Atag Descale 20
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Amysoft C-300

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als BWT) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heerle verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €860.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Heerle.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €130 voor magnetische ontharders tot zo’n €1975 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontkalkers starten bij €790, excl. installatie. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €2000 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Heerle.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig snel monteurs, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €145
Mechanische waterontharderBegint bij €730
Elektronische waterontharderCirca €1010
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudskostenVanaf €115 per jaar
InstallatiekostenRond de €220
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Heerle?
De waterhardheid in Heerle is gemiddeld 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant schatten we op 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals lagere energierekening en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Heerle.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie