Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wouwse Plantage

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Wouwse Plantage leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl lees je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Wouwse Plantage.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals irritaties aan de huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, zacht en fris water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €285 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid Wouwse PlantageWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4725
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Wouwse Plantage

Zit jij thuis ook met verstopte leidingen en doffe aanslag in keuken en badkamer? Een aanzienlijk aantal mensen plaatsen een goede waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, besparen op schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en lagere stookkosten. In de gemeente Roosendaal kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Wouwse Plantage gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele verzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wouwse Plantage?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Wouwse Plantage. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Wouwse Plantage zit met een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Wouwse Plantage

De waterhardheid van het leidingwater in Wouwse Plantage bedraagt circa 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-wouwse-plantage-4725

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Watercompany Softflow 15
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Judo Quicksoft-C
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • AEG 18 L

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Siata) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wouwse Plantage reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €825.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Wouwse Plantage.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1550 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €840 (zonder installatiewerk). Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1600 en €1875 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Wouwse Plantage.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en zonder kosten modellen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €80
Mechanische waterontharderC.a. €770
Elektronische waterontharderC.a. €1190
Tabletten€45 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €105 op jaarbasis
InstallatiekostenV.a €200
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Wouwse Plantage?
De hardheid van het kraanwater in Wouwse Plantage ligt op 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wouwse Plantage.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie