Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wouw

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Wouw zorgt voor kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier bekijk je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Wouw.
 • Dit kan leiden tot situaties als kalk op de lak van de auto en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €255 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid WouwHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4724
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Wouw

Wil je definitief afrekenen met een droge huid of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groeiend aantal mensen installeren een goede waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Roosendaal vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Wouw was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wouw?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Wouw. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvoller water en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Wouw kent een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. gunstig energieverbruik, een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Wouw

De waterhardheid van het water in Wouw bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-wouw-4724

Populaire merken en modellen

 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Apic Zetes junior
 • Euro Combi compact 25
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wouw verklein je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €970.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Wouw.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €65 voor magnetische ontharders tot zo’n €1975 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontkalkers starten bij €710, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1400 en €2225 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Wouw.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en direct specialisten, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €150
Mechanische waterontharderBegint bij €790
Elektrische waterontharderV.a €910
Onthardingszout€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €155 p/jaar
PlaatsingC.a. €275
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Wouw?
De hardheid in Wouw is doorgaans 6.38 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk hierbij aan comfortabel douchen, smaakvoller water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd middels een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wouw.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie