Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Moerstraten

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Moerstraten resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl tref je waardevolle info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Moerstraten.
 • Hierdoor ontstaan situaties als geïrriteerde huid en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €330 per jaar.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid MoerstratenTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4727
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Moerstraten

Heb jij genoeg van huidirritaties en/of bittere smakende thee? Steeds meer Hollanders en Belgen kiezen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, betere smaak van water en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Roosendaal vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Moerstraten heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke verzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Moerstraten?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Moerstraten. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel betere smaak van water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Moerstraten zit met een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. lagere stookkosten, een zachte huid en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Moerstraten

De waterhardheid van het leidingwater in Moerstraten bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-moerstraten-4727

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Boshuis Combilux plus 100
 • North Star Okosoft 35
 • Kinetico Essential 8
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Galaxy) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Moerstraten minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Moerstraten.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit loopt van €125 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1475 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontharders zijn zo’n €740 (zonder installatiewerk). Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €2125 incl. installatie. In het volgende schema bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Moerstraten.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en direct merken, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €160
Waterontharder (mechanisch)C.a. €860
Elektronische waterontharderC.a. €920
Onthardingstabletten€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €150 per beurt
InstallatiekostenV.a €170
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Moerstraten?
De hardheid van het leidingwater in Moerstraten is circa 6.38 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant bedraagt 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals lagere stookkosten en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een zachte huid, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Moerstraten.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie