Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Velp

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 3.80 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Velp resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl lees je handige info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 3.80 dH in Velp.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als kalk op de lak van de auto en hoge stookkosten.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, heerlijk zachte kleding en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €260 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid VelpHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6881
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid3.80 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Velp

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten en/of kalk op de lak van de auto? Flink wat Hollanders en Belgen installeren een goede waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Rheden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Velp heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Voordeligste ontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Velp?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Velp. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Velp kent een waterhardheid van 3.80. Samengevat: vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Velp

De waterhardheid van het water in Velp is ongeveer 3.80 dH. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 3.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 10,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-velp-6881

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Boshuis Combilux plus 200
 • Aquarex IMP Pro 18
 • Apic Zetes junior
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Fegon AquaStar 1800 ES

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Care) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Velp verklein je de dH waarde van 3.80 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €900.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Velp.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €120 voor magnetische ontharders tot meer dan €1550 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders lopen op vanaf €850 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €2025 incl. installatie. In de bijgaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Velp.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en zonder kosten installatiebedrijven, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €110
Waterontharder (mechanisch)V.a €830
Elektronische waterontharderRond de €1150
Zouttabletten€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenCirca €130 op jaarbasis
InstallatieVanaf €170
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Velp?
De hardheid van het kraanwater in Velp is doorgaans 3.80 dH. De waarde in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Zoals comfortabel douchen, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Velp.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie