Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Laag-Soeren

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, smerig water of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 3.80 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Laag-Soeren maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten check je waardevolle info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 3.80 dH in Laag-Soeren.
 • Dit kan leiden tot issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €295 per 12 maanden.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid Laag-SoerenWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6957
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid3.80 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Laag-Soeren

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening of eindeloos schoonmaken? Veel huizenbezitters installeren een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, water met een lekkere smaak en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Rheden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Laag-Soeren gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Duurzame waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Laag-Soeren?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Laag-Soeren. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot verminderde eczeem klachten en heerlijk zachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Laag-Soeren heeft een geschatte waterhardheid van 3.80. Definitie: vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, zachter wasgoed en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Laag-Soeren

De waterhardheid van het drinkwater in Laag-Soeren is om en nabij de 3.80 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 3.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 10,82 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-laag-soeren-6957

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • BWT AQA smart C
 • Erie Maxima Eco26
 • Apic Zetes
 • SoluCalc SoluCalc

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Autotrol) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Laag-Soeren reduceert je de dH waarde van 3.80 naar een zachte 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €780.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Laag-Soeren.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1625 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontharders beginnen bij €820, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1325 en €2175 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Laag-Soeren.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij eenvoudig snel modellen, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €100
Mechanische waterontharderBegint bij €730
Elektrische waterontharderV.a €910
Tabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudscontractV.a €100 per beurt
MontageV.a €220
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Laag-Soeren?
De hardheid van het water in Laag-Soeren is circa 3.80 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Laag-Soeren.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie