Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westervoort

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Westervoort heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina lees je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Westervoort.
 • Dit is de oorsprong van situaties als wit uitslaande wanden en tegels en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, zacht en fris water en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €315 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid WestervoortWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteWestervoort
Postcode6931
Gem. Gasverbruik M3810 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Westervoort

Wil je definitief afrekenen met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of eindeloos schoonmaken? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren plaatsen een elektrische waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Westervoort vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Westervoort gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste ontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Westervoort?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Westervoort. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Westervoort ontvangt een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Westervoort

De waterhardheid van het water in Westervoort ligt op ong. 6.00 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-westervoort-6931

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • North Star 20ED
 • BWT AQA viseo
 • Atag Descale 30
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Kinetico Essential 17

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Service) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Westervoort reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €940.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Westervoort.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €80 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1925 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterverzachters zijn zo’n €810, excl. installatie. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1550 en €2050 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Westervoort.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en direct modellen, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €150
Mechanische waterontharderRond de €880
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1030
Tabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudRond de €130 p/jaar
MontageBegint bij €275
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Westervoort?
De hardheid van het water in Westervoort is plus minus 6.00 dH. De waarde in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen strepen meer op glas en lak.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk hierbij aan een zachte huid, betere smaak van water, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Westervoort.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie