Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Steeg

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 3.80 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in De Steeg leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website verzamel je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 3.80 dH in De Steeg.
 • Dit kan zorgen voor onder andere strepen op je ruiten en verstopte leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, lekkere watersmaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €325 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid De SteegHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6994
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid3.80 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen De Steeg

Wil je definitief afrekenen met apparaten die slecht werken en strepen op de ramen? Een groot deel van de huishoudens nemen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, minder huidproblemen en huidirritaties en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Rheden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in De Steeg gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in De Steeg?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in De Steeg. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot ren glanzende vaat en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • De Steeg heeft een geschatte waterhardheid van 3.80. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lagere energierekening, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in De Steeg

De waterhardheid van het drinkwater in De Steeg is ongeveer 3.80 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 3.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 10,82 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-de-steeg-6994

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • BWT AQA life
 • Euro Twin 20
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tapworks) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in De Steeg voer je de dH waarde terug van 3.80 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €775.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in De Steeg.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met professionals voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €55 voor magnetische ontharders tot een slordige €1925 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk en model, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €710, zonder installeren. Een luxe systeem zit ergens tussen de €1200 en €1900 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in De Steeg.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan men eenvoudig en vandaag nog merken, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €135
Waterontharder (mechanisch)V.a €790
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1060
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudskostenVanaf €115 op jaarbasis
InstallatieRond de €225
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in De Steeg?
De hardheid in De Steeg is ongeveer 3.80 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor een beter presterende CV-ketel en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Zoals een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in De Steeg.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie