Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Duiven

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Duiven resulteert in water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal vind je belangrijke info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6.20 dH in Duiven.
 • Dit is de oorsprong van situaties als huidirritaties en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €240 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid DuivenTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteDuiven
Postcode6921
Gem. Gasverbruik M3570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30200 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Duiven

Heb je last van een te hoge stroomrekening of eindeloos schoonmaken? Veel mensen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, een glanzende vaat en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Duiven opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Duiven heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Goede ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Duiven?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Duiven. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt ren glanzende vaat en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Duiven heeft een geschatte waterhardheid van 6.20. Samengevat: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn kalkvrije leidingen, zachter wasgoed en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Duiven

De waterhardheid van het drinkwater in Duiven is om en nabij de 6.20 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-duiven-6921

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • North Star 17ED
 • Ecowater ESM18 CE+
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Ecowater ESM25 CE+

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Van Marcke) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Duiven minimaliseer je de dH waarde van 6.20 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €875.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Duiven.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2200 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €700, zonder installeren. Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1525 en €1900 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Duiven.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Zo kan men eenvoudig en zonder kosten merken, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €105
Waterontharder (mechanisch)Rond de €770
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1110
Regeneratiezout€15 voor 25 kg
OnderhoudVanaf €110 per beurt
MontageRond de €225
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Duiven?
De hardheid in Duiven schatten we op 6.20 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland bedraagt 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. O.a. een zachte huid, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Duiven.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie