Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dieren

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 3.80 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Dieren heeft als doel kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina bekijk je praktische info over de waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 3.80 dH in Dieren.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals strepen op de ramen en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lagere energiekosten, lekkere watersmaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €350 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid DierenFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6952
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid3.80 dH

Het effect van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere stookkosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Dieren

Wil je definitief afrekenen met verstopte leidingen en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Flink wat huishoudens plaatsen een professionele waterontharder. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Rheden vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Dieren wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Dieren?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Dieren. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Dieren heeft een geschatte waterhardheid van 3.80. Samengevat: vrij zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Dieren

De waterhardheid van het water in Dieren ligt op ong. 3.80 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 3.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 10,82 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-dieren-6952

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Watercompany Softflow 20
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Erie IQsoft Eco26
 • Erie Slimline Eco30

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Kenmore) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Dieren verklein je de dH waarde van 3.80 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als het waterverbruik, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €775.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Dieren.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot wel €1825 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontharders beginnen bij €780, zonder installeren. Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1600 en €1850 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Dieren.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan men gemakkelijk en vandaag nog specialisten, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €55
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €730
Waterontharder (elektrisch)V.a €970
Reinigingszout€50 voor 100 kg
OnderhoudstarievenRond de €85 op jaarbasis
PlaatsingCirca €175
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Dieren?
De hardheid in Dieren is plus minus 3.80 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere verminderde eczeem klachten, smaakvol water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Dieren.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie