Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ellecom

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 3.80 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Ellecom resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina tref je nuttige informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 3.80 dH in Ellecom.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als koffie thee dat bitter smaakt en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €310 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid EllecomTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6955
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid3.80 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Ellecom

Heb je in huis last van dichtgeslibde leidingen of water met een vreemde smaak? Een groeiend aantal mensen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder poetsen en boenen, het textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Rheden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Ellecom gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goede waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Ellecom?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Ellecom. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Ellecom kent een waterhardheid van 3.80. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Ellecom

De waterhardheid van het water in Ellecom is om en nabij de 3.80 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 3.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 10,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-ellecom-6955

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Erie IQsoft Eco12
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Atlantis AT210
 • Lubron Softstar SXT2

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ellecom voer je de dH waarde terug van 3.80 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €820.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Ellecom.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan product-experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1850 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van dergelijke installaties starten bij €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1425 en €2175 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Ellecom.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en direct experts, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €150
Mechanische waterontharderRond de €690
Waterontharder (elektronisch)Circa €1130
Zout€15 per 25 kg
OnderhoudRond de €90 per 12 maanden
MontageCirca €160
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Ellecom?
De waterhardheid in Ellecom is circa 3.80 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere verlaging van de maandlasten voor energie en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Ellecom.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie