Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Spankeren

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 3.80 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Spankeren leidt tot kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier lees je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 3.80 dH in Spankeren.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als droge haren na een douchebeurt en een hoge energierekening.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid SpankerenTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6956
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid3.80 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Spankeren

Wil je definitief afrekenen met rendementsverlies van verwarming of veel schoonmaakwerk? Een toenemende groep huishoudens plaatsen een goede waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Rheden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Spankeren gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Spankeren?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Spankeren. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Spankeren kent een waterhardheid van 3.80. Samengevat: vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Spankeren

De waterhardheid van het leidingwater in Spankeren bedraagt circa 3.80 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 3.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 10,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-spankeren-6956

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • North Star Okosoft 35
 • BWT AQA Perla 20
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Erie Softline Eco10

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Spankeren reduceert je de dH waarde van 3.80 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €870.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Spankeren.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €55 voor magnetische ontharders tot wel €2000 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Naast deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €770, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1450 en €2200 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Spankeren.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je eenvoudig en gratis installateurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €75
Mechanische waterontharderC.a. €890
Elektrische waterontharderCirca €1130
Zouttabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €100 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €230
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Spankeren?
De hardheid van het water in Spankeren is gemiddeld 3.80 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. prettige douchebeurt, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Spankeren.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie