Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rilland

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Rilland maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten check je praktische info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Rilland.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als slecht functionerende apparaten en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lager stroom- en gasverbruik, een glanzende vaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid RillandFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4411
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Rilland

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of veel schoonmaakproducten nodig? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, besparen op schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Reimerswaal werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Rilland hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rilland?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Rilland. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een lager energieverbruik en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Rilland heeft een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. lagere stookkosten, fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Rilland

De waterhardheid van het leidingwater in Rilland is ongeveer 6.38 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rilland-4411

Bekende modellen en merken

 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Watts OneFlow
 • Halutec Domus DPS 300
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Soft) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Rilland verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €890.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. Nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Rilland.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2325 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters starten bij €740, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €1850 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Rilland.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder gedoe en direct merken, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €75
Mechanische waterontharderVanaf €880
Elektrische waterontharderBegint bij €1210
Onthardingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €80 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €150
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Rilland?
De waterhardheid in Rilland ligt rond de 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Zeeland is ongeveer 6.38 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als een beter presterende CV-ketel en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan comfortabel douchen, betere smaak van water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rilland.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie