Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oostdijk

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Oostdijk leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier lees je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Oostdijk.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als een droge huid en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €200 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid OostdijkHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4415
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Oostdijk

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten en/of te veel schoonmaken? Flink wat huizenbezitters nemen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, het textiel gaat langer mee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Reimerswaal werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Oostdijk hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oostdijk?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Oostdijk. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een meer efficiënte verwarming en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Oostdijk zit met een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Oostdijk

De waterhardheid van het water in Oostdijk bedraagt circa 6.38 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-oostdijk-4415

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Halutec Domus DPS 500
 • BWT AQA Perla 20
 • North Star 9ED
 • Remon Waterontharders Angara
 • Lubron Proline Classic

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Durlem) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oostdijk reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €850.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Oostdijk.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot ruim €1550 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontkalkers starten bij €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1400 en €1925 incl. installatie. In onderstaande schema check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Oostdijk.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men eenvoudig en kosteloos experts, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €80
Mechanische waterontharderCirca €670
Elektronische waterontharderV.a €1040
Onthardingstabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudscontractVanaf €130 per beurt
PlaatsingVanaf €230
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Oostdijk?
De hardheid van het leidingwater in Oostdijk ligt op 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland komt uit op ongeveer 6.38 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor lager energieverbruik en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een zachte huid, smaakvol water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd middels het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Oostdijk.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie