Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Yerseke

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, smerig water of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Yerseke leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Yerseke.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld water met een vreemde smaak en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid YersekeWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4401
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Fris kraanwater.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een irriterende huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Yerseke

Wil jij ook af van een droge, geïrriteerde huid en onnodig poets- en boenwerk? Een toenemende groep Nederlanders nemen een goede waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder zeep en wasmiddel nodig, smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Reimerswaal werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Yerseke was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Yerseke?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Yerseke. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een lagere energierekening en zijdezachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Yerseke heeft een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Yerseke

De waterhardheid van het leidingwater in Yerseke bedraagt circa 6.38 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-yerseke-4401

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Puricom Stratos HE15
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • Watercompany Softflow 9

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Service) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Yerseke reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Yerseke.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker zijn erg wisselend. Van €60 voor magnetische ontharders tot meer dan €1925 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Naast deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters starten bij €810 (zonder installatiewerk). Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €1875 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Yerseke.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk supersnel modellen, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €95
Mechanische waterontharderRond de €810
Elektrische waterontharderCirca €930
Regeneratiezout€15 voor 25 kg
OnderhoudstarievenV.a €160 op jaarbasis
MontagekostenCirca €175
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Yerseke?
De hardheid in Yerseke is om en nabij de 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Zeeland is circa 6.38 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder neemt voor het comfort. Je kunt denken aan een minder droge huid, smaakvoller water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld door pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Yerseke.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lager energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie