Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Waarde

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Waarde heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal tref je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Waarde.
 • Hierdoor ontstaan situaties als slecht functionerende apparaten en een hoge energierekening.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €300 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid WaardeTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4414
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Waarde

Wil je definitief afrekenen met dichtslibbende waterleidingen en kalkaanslag op kranen en tegels? Een toenemende groep Nederlanders bestellen een goede waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, fris kraanwater en besparen op de energiekosten. In de gemeente Reimerswaal vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Waarde hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Goedkoopste verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Waarde?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Waarde. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en fris water en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Waarde heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Waarde

De waterhardheid van het water in Waarde is ongeveer 6.38 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-waarde-4414

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Halutec Domus DPS 300
 • North Star 11ED
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • BWT Rondomat 100M
 • Digisoft DS-1200 HE

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Autotrol) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Waarde reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €875.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Waarde.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot ruim €2250 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterverzachters starten vanaf €730, zonder installeren. Een slimme installatie ligt qua kosten tussen €1575 en €1700 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de actuele kosten van een waterontharder in Waarde.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig en kosteloos experts, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €90
Mechanische waterontharderV.a €830
Elektrische waterontharderBegint bij €1150
Onthardingszout€25 per 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €100 per beurt
MontagekostenV.a €220
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Waarde?
De waterhardheid in Waarde is plus minus 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Zeeland komt uit op ongeveer 6.38 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een fijne douchebeurt, smaakvol water, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Waarde.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lager energieverbruik, betere smaak van water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie