Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hansweert

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Hansweert leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier tref je handige info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Hansweert.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals kalkstrepen op ramen en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, zijdezachte kleding en huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €250 per jaar.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HansweertTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4417
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Hansweert

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid en/of strepen op de ramen? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, minder poetsen en boenen, heerlijk zachte kleding en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Reimerswaal kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Hansweert heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goedkoopste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Hansweert?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hansweert. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor verminderde eczeem klachten en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hansweert zit met een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Hansweert

De waterhardheid van het leidingwater in Hansweert bedraagt circa 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hansweert-4417

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Halutec SensorSoft
 • Judo Quicksoft Uno
 • Century CWS 100V/UF
 • Erie Softline Eco20
 • Puricom Stratos UFW15

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Tubilite) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hansweert voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €780.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hansweert.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met professionals voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €145 voor magnetische ontharders tot meer dan €1450 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van deze systemen lopen op vanaf €650, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1125 en €1750 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Hansweert.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Zo kan men gemakkelijk snel specialisten, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €95
Waterontharder (mechanisch)Circa €760
Elektrische waterontharderVanaf €1050
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €150 op jaarbasis
PlaatsingVanaf €170
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Hansweert?
De waterhardheid in Hansweert is circa 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Zeeland is om en nabij de 6.38 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere gunstig energieverbruik en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, zacht en fris water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hansweert.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, een betere smaak van het water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie