Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Krabbendijke

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Krabbendijke maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier vind je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Krabbendijke.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere bittere thee en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €270 per 12 maanden.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid KrabbendijkeWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4413
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Krabbendijke

Zit jij thuis ook met slecht werkende huishoudelijke apparaten en hoog shampoo/zeepverbruik? Een toenemende groep huizenbezitters installeren een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, je hebt minder wasmiddelen nodig, heerlijk zachte kleding en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Reimerswaal kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Krabbendijke wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Beste verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Krabbendijke?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Krabbendijke. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Krabbendijke heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Krabbendijke

De waterhardheid van het leidingwater in Krabbendijke ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-krabbendijke-4413

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Aquarex IMP Pro 26

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Whirlpool) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Krabbendijke voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €825.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Krabbendijke.

Reken af met kalk!

Neem contact op met product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1750 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterverzachters lopen op vanaf €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1625 en €1975 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Krabbendijke.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en gratis installateurs, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €60
Mechanische waterontharderCirca €670
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1110
Tabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudV.a €105 per jaar
MontagekostenRond de €275
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Krabbendijke?
De waterhardheid in Krabbendijke is grofweg 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Zeeland is plus minus 6.38 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, smaakvoller water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Krabbendijke.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie