Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bellingen

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 21,84 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Bellingen leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten bekijk je uitgebreide info over diverse types waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 21,84 dH in Bellingen.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als veel schoonmaken en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, kleding die langer mooi blijft en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €210 per jaar.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid BellingenWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeentePepingen
Postcode1674
Gem. Gasverbruik M31.565 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3900 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Bellingen

Wil jij ook af van een irriterende huid en kalkstrepen op glas en lak? Veel mensen kiezen een slimme waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je hebt minder wasmiddelen nodig, zacht en fris water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Pepingen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Bellingen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Professionele waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bellingen?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Bellingen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Bellingen heeft een waterhardheid van 21,84. Dat betekent Heel hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. kalkvrije leidingen, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Bellingen

De waterhardheid van het water in Bellingen is 21,84 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-bellingen-1674

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • NoCalc NoCalc
 • General electric GXOF27KE

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Durlem) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Bellingen reduceer je de dH waarde van 21,84 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €960.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Bellingen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit loopt van €160 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2325 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontharders beginnen bij €830, exclusief installatiekosten. Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1150 en €1725 incl. installatie. In de bijgaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Bellingen.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk supersnel merken, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €160
Waterontharder (mechanisch)Rond de €800
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1020
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudscontractVanaf €150 per jaar
MontageBegint bij €260
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Bellingen?
De waterhardheid in Bellingen komt uit op ong. 21,84 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is gemiddeld 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen lager energieverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. prettige douchebeurt, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Bellingen.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, fris kraanwater, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie