Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Heikruis

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 21,84 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Heikruis zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal vind je bruikbare informatie over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 21,84 dH in Heikruis.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als een irriterende huid en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €280 per jaar.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid HeikruisTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeentePepingen
Postcode1670
Gem. Gasverbruik M31.550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3750 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een irriterende huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Heikruis

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Flink wat Vlamingen kiezen een professionele waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, geen strepen meer op glas en lak, zachtere was en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Pepingen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Heikruis hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Professionele waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Heikruis?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Heikruis. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot smaakvoller water en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Heikruis heeft een waterhardheid van 21,84. Dit houdt in Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Heikruis

De waterhardheid van het drinkwater in Heikruis is ongeveer 21,84 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-heikruis-1670

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Digisoft EC-500
 • Bayard Tenera 18
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • General electric GE-45HF

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals Autotrol) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heikruis reduceert je de dH waarde van 21,84 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €970.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Heikruis.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit loopt van €65 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1525 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontharders starten vanaf €730 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1375 en €2025 inclusief inregelen. In de tabel hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Heikruis.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en direct installateurs, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €70
Waterontharder (mechanisch)C.a. €870
Elektrische waterontharderV.a €910
Zouttabletten€25 per 50 kg
OnderhoudCirca €90 per 12 maanden
PlaatsingBegint bij €220
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Heikruis?
De hardheid van het kraanwater in Heikruis is plus minus 21,84 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant schatten we op 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het comfort. O.a. prettige douchebeurt, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Heikruis.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, een lekkere watersmaak, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie