Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Beert

Wil jij ook af van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 21,84 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Beert resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal tref je nuttige informatie alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 21,84 dH in Beert.
 • Dit kan zorgen voor onder andere slecht werkende huishoudelijke apparaten en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BeertHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeentePepingen
Postcode1673
Gem. Gasverbruik M31.560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3850 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Beert

Wil je definitief afrekenen met dichtgeslibde leidingen en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groeiend aantal Belgen kiezen voor de installatie van een slimme waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, geen strepen meer op glas en lak, zachter wasgoed en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Pepingen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Beert hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PositiefUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Beert?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Beert. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een lagere energierekening en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Beert zit met een waterhardheid van 21,84. Dit staat voor Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, verminderde eczeem klachtenen het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Beert

De waterhardheid van het leidingwater in Beert is om en nabij de 21,84 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-beert-1673

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Digisoft DS-2000 HE
 • Bayard Tenera 28
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • General electric GXOF18KE

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterverzachters (van merken zoals Tubilite) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Beert verklein je de dH waarde van 21,84 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €930.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Beert.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €170 voor magnetische ontharders tot zo’n €1800 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van deze systemen zijn zo’n €700, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1550 en €2250 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van een waterverzachter in Beert.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder gedoe en gratis merken, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €85
Waterontharder (mechanisch)Circa €760
Waterontharder (elektrisch)C.a. €940
Reinigingszout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudVanaf €160 (jaarbasis)
InstallatieCirca €270
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Beert?
De hardheid in Beert komt uit op ong. 21,84 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant komt uit op ongeveer 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Beert.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie