Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Elingen

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, glascorrosie, bittere thee of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 21,84 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Elingen zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina tref je nuttige informatie over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 21,84 dH in Elingen.
 • Dit kan zorgen voor situaties als huidirritaties en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €230 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid ElingenWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeentePepingen
Postcode1671
Gem. Gasverbruik M31.555 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3800 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Elingen

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen een slimme waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachtere was en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Pepingen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Elingen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Aanbieding waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Elingen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Elingen. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en zijdezachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Elingen heeft een geschatte waterhardheid van 21,84. Samengevat: Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. lagere energiekosten, een zachte huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Niet vergeten: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Elingen

De waterhardheid van het leidingwater in Elingen is om en nabij de 21,84 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-elingen-1671

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Digisoft DS-1200 HE
 • Bayard Tenera 22
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • General electric GNOH45KE

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Clean) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Elingen verklein je de dH waarde van 21,84 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €825.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Elingen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €150 voor magnetische ontharders tot wel €1600 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters beginnen bij €670, excl. installatie. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1400 en €2050 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Elingen.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je makkelijk supersnel specialisten, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €50
Mechanische waterontharderVanaf €790
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1040
Reinigingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudskostenCirca €120 per jaar
PlaatsingC.a. €210
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Elingen?
De waterhardheid in Elingen is ongeveer 21,84 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant bedraagt 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere gunstig energieverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een fijne douchebeurt, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Elingen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, betere smaak van water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie