Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bogaarden

Heb je last van kalkneerslag, strepen op de ramen, bittere thee of een droge huid? De reden daarvan is vaak hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 21,84 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Bogaarden zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten vind je handige info met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 21,84 dH in Bogaarden.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals een droge huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €265 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BogaardenHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeentePepingen
Postcode1670
Gem. Gasverbruik M31.545 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3700 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Besparing op de energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Bogaarden

Ben jij ook klaar met slecht functionerende apparaten of veel schoonmaakwerk? Meer en meer mensen plaatsen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Pepingen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Bogaarden gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Bogaarden?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Bogaarden. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Bogaarden zit met een waterhardheid van 21,84. Samengevat: Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Bogaarden

De waterhardheid van het water in Bogaarden bedraagt circa 21,84 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-bogaarden-1670

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • Detandt-Simon Primo 25
 • Bayard Tenera 14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Mooiwater Grande
 • General electric GE-26HI

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bogaarden verklein je de dH waarde van 21,84 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een lage prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Bogaarden.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €105 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2075 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Naast deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontharders lopen op vanaf €840 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1550 en €2050 inclusief plaatsing. In onderstaande schema check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Bogaarden.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Open onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en gratis merken, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €140
Waterontharder (mechanisch)Rond de €680
Elektronische waterontharderV.a €1110
Tabletten€17,50 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €125 op jaarbasis
PlaatsingVanaf €260
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Bogaarden?
De hardheid van het water in Bogaarden bedraagt 21,84 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant schatten we op 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals een besparing op de energierekening en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bogaarden.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie