Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gendt

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Gendt resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze website lees je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.40 dH in Gendt.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als veel schoonmaken en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €315 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GendtWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6691
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30400 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Gendt

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen en kalkstrepen op glas en lak? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen installeren een goede waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachtere was en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Lingewaard opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Gendt hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Goedkoopste verzachter.

PluspuntUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Gendt?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Gendt. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Gendt zit met een waterhardheid van 7.40. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Gendt

De waterhardheid van het water in Gendt bedraagt ongeveer 7.40 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-gendt-6691

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Atag Descale 20
 • Erie Slimline Eco30
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Kinetico 2020C HE
 • Ecowater Galaxy VDR14

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Soft) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gendt reduceer je de dH waarde van 7.40 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Gendt.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €115 voor magnetische ontharders tot ruim €2175 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontharders starten bij €700, zonder installeren. Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1350 en €2175 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Gendt.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en direct installatiebedrijven, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €90
Waterontharder (mechanisch)Rond de €770
Waterontharder (elektrisch)V.a €1040
Zouttabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudBegint bij €120 op jaarbasis
InstallatieC.a. €240
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Gendt?
De hardheid van het kraanwater in Gendt is om en nabij de 7.40 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: lager energieverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het comfort. O.a. prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De werking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Gendt.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie