Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Huissen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Huissen heeft als effect kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina verzamel je handige info over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.40 dH in Huissen.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als water met een vreemde smaak en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, fris kraanwater en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €270 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid HuissenHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6851
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30400 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Huissen

Ben jij ook klaar met irritaties aan de huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Steeds meer huizenbezitters bestellen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, water met een lekkere smaak en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Lingewaard zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Huissen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Beste waterontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Huissen?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Huissen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt smaakvol water en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Huissen heeft een geschatte waterhardheid van 7.40. Dit houdt in matig hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Huissen

De waterhardheid van het leidingwater in Huissen bedraagt circa 7.40 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-huissen-6851

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Bayard Minima
 • BWT AQA viseo
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Amysoft E-200

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Siata) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Huissen voer je de dH waarde terug van 7.40 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €790.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Huissen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €50 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1700 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het model, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontkalkers starten vanaf €720, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1550 en €2250 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Huissen.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe supersnel experts, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €55
Waterontharder (mechanisch)Rond de €890
Elektronische waterontharderBegint bij €1180
Tabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenCirca €80 per jaar
InstallatieV.a €170
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Huissen?
De waterhardheid in Huissen komt uit op ong. 7.40 dH. De meting in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Huissen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, betere smaak van water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie