Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Haalderen

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Haalderen heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina vind je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.40 dH in Haalderen.
 • Hierdoor ontstaan onder andere irritaties aan de huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €345 op jaarbasis.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid HaalderenHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6685
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30400 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lagere energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Haalderen

Wil je definitief afrekenen met een droge huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de woningeigenaren plaatsen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Lingewaard opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Haalderen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste ontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Haalderen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Haalderen. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot zacht en fris water en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Haalderen heeft een geschatte waterhardheid van 7.40. Samengevat: matig hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Haalderen

De waterhardheid van het drinkwater in Haalderen is ongeveer 7.40 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-haalderen-6685

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Atag Descale 5
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • General electric GXOF18KE
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Van Marcke) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Haalderen minimaliseer je de dH waarde van 7.40 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Haalderen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1800 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €730 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1525 en €2225 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Haalderen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en snel monteurs, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €130
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €790
Elektrische waterontharderCirca €1070
Zout€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenCirca €80 (jaarbasis)
InstallatieV.a €270
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Haalderen?
De hardheid van het kraanwater in Haalderen schatten we op 7.40 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: lager stroom- en gasverbruik en het textiel gaat langer mee.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld middels de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Haalderen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie