Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ressen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, smerig water of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Ressen maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs vind je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 7.40 dH in Ressen.
 • Dit is de oorsprong van situaties als kalkstrepen op ramen en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €240 per jaar.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid RessenHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6684
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30400 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Ressen

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Veel huishoudens plaatsen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Lingewaard zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Ressen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Ressen?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ressen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ressen kent een waterhardheid van 7.40. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld kalkvrije leidingen, zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Ressen

De waterhardheid van het leidingwater in Ressen is 7.40 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ressen-6684

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Erie Maxima Eco15
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Remon Waterontharders Neva
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Pallas) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ressen reduceert je de dH waarde van 7.40 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €900.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Ressen.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1750 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het model, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Buiten deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €670, excl. installatie. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1400 en €2075 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Ressen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze vergelijker en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Zo kan men moeiteloos en vandaag nog monteurs, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €155
Waterontharder (mechanisch)V.a €760
Elektronische waterontharderV.a €1100
Zout€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenRond de €145 p/jaar
MontageV.a €200
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Ressen?
De hardheid van het water in Ressen komt uit op ong. 7.40 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, fris kraanwater, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ressen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie