Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Angeren

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Angeren zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier verzamel je uitgebreide informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.40 dH in Angeren.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld veel schoonmaken en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €210 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid AngerenHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6687
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30400 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Angeren

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten en extra zeep en shampoo nodig? Veel woningeigenaren kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid na bad of douche en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Lingewaard zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Angeren heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Beste verzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Angeren?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Angeren. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Angeren zit met een waterhardheid van 7.40. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Angeren

De waterhardheid van het leidingwater in Angeren is 7.40 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-angeren-6687

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Atag Descale 15
 • North Star 25ED
 • Delta Onega
 • Boshuis Twin
 • Calex Calex 11

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aquacell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Angeren reduceer je de dH waarde van 7.40 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €810.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Angeren.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot ruim €2275 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in deze systemen starten vanaf €840, zonder installeren. Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1150 en €1800 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Angeren.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en zonder kosten specialisten, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €60
Mechanische waterontharderC.a. €850
Elektrische waterontharderC.a. €1130
Zouttabletten€50 per 100 kg
OnderhoudskostenV.a €95 (jaarbasis)
MontagekostenBegint bij €220
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Angeren?
De hardheid van het kraanwater in Angeren is plus minus 7.40 dH. De meting in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Angeren.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie