Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bemmel

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Bemmel heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Hier verzamel je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.40 dH in Bemmel.
 • Dit kan zorgen voor onder andere irritaties aan de huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €280 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid BemmelHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6681
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30400 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een zachte huid.
 • Lager energieverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Bemmel

Ben jij ook klaar met een droge huid en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Lingewaard zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Bemmel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bemmel?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Bemmel. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt verminderde eczeem klachten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Bemmel kent een waterhardheid van 7.40. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Uit de test: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Bemmel

De waterhardheid van het leidingwater in Bemmel ligt op ong. 7.40 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-bemmel-6681

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • General electric GXOF18KE
 • 038waterontharder Separaat 14
 • North Star 9ED
 • 038waterontharder Separaat 14

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Van Marcke) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Bemmel reduceert je de dH waarde van 7.40 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €920.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Bemmel.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €155 voor magnetische ontharders tot meer dan €1550 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van deze systemen starten vanaf €800 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat zit ergens tussen de €1350 en €1825 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Bemmel.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je gemakkelijk en zonder kosten merken, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €75
Waterontharder (mechanisch)Circa €740
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €950
Regeneratiezout€50 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €160 op jaarbasis
PlaatsingskostenBegint bij €270
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Bemmel?
De hardheid in Bemmel komt uit op ong. 7.40 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bemmel.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, meer smaak aan koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie