Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lievegem

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 13,44 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterverzachter in Lievegem resulteert in kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website bekijk je bruikbare info alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 13,44 dH in Lievegem.
 • Dit kan zorgen voor onder andere wit uitslaande wanden en tegels en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, zacht en smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per 12 maanden.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid LievegemWerkingInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLievegem
Postcode9930
Gem. Gasverbruik M33.360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4050 kWh
Gem. Waterhardheid13,44 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Lievegem

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening of minder lekker water uit de kraan? Een groot deel van de Belgen lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Lievegem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Lievegem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Aanbieding ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lievegem?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Lievegem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Lievegem zit met een waterhardheid van 13,44. Dit houdt in Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Lievegem

De waterhardheid van het water in Lievegem bedraagt circa 13,44 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 13,44 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 38,28 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-lievegem-9930

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Kinetico Mini KB

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Ecowater) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Lievegem reduceer je de dH waarde van 13,44 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden twee soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Lievegem.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €145 voor magnetische ontharders tot ruim €2225 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Buiten deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van deze systemen beginnen bij €830, excl. installatie. Een slim apparaat zit ergens tussen de €1475 en €1725 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Lievegem.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en gratis installateurs, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €105
Waterontharder (mechanisch)V.a €790
Waterontharder (elektrisch)V.a €960
Zouttabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudVanaf €85 (jaarbasis)
MontagekostenRond de €250
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Lievegem?
De waterhardheid in Lievegem is doorgaans 13,44 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is om en nabij de 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals structureel lagere energiekosten en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld middels een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lievegem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie