Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lovendegem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 13,44 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Lovendegem leidt tot water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina verzamel je praktische informatie over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 13,44 dH in Lovendegem.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als water met een vreemde smaak en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €215 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid LovendegemZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLievegem
Postcode9920
Gem. Gasverbruik M31.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3600 kWh
Gem. Waterhardheid13,44 dH

Het effect van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Lovendegem

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge huid of koffie of thee dat bitter smaakt? Veel huishoudens plaatsen een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, betere smaak van water en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Lievegem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Lovendegem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lovendegem?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Lovendegem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Lovendegem heeft een geschatte waterhardheid van 13,44. Concreet: Hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding en ander textiel gaat langer mee en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Lovendegem

De waterhardheid van het drinkwater in Lovendegem is ongeveer 13,44 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 13,44 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 38,28 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-lovendegem-9920

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • North Star 17ED
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Watertotaal Euro Twin 14

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Culligan) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Lovendegem verlaag je de dH waarde van 13,44 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen 2 producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €870.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Lovendegem.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2200 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontkalkers starten bij €750 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1475 en €2200 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel tref je de actuele kosten van een waterverzachter in Lovendegem.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en snel merken, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €80
Waterontharder (mechanisch)Circa €840
Waterontharder (elektronisch)V.a €1080
Tabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €135 p/jaar
PlaatsingV.a €190
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Lovendegem?
De waterhardheid in Lovendegem is gemiddeld 13,44 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen lagere stookkosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lovendegem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lagere energiekosten, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie