Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Aalter

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, dichtslibbende waterleidingen of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Aalter resulteert in kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier bekijk je belangrijke informatie over de waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Aalter.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld strepen op de ramen en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €305 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid AalterHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalter
Postcode9880
Gem. Gasverbruik M33.345 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5950 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Aalter

Ben jij ook klaar met verstopte leidingen of hoog shampoo/zeepverbruik? Een aanzienlijk aantal Vlamingen installeren een professionele waterontkalker. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Aalter werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Aalter was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Aalter?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Aalter. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Aalter zit met een waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Aalter

De waterhardheid van het leidingwater in Aalter bedraagt ongeveer 19,60 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-aalter-9880

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • AquaCombi AquaCell
 • Delta Simplex compact
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Kinetico Essential 8

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Galaxy) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Aalter minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €925.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Aalter.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2125 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontkalkers starten bij €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1650 en €2125 incl. installatie. In onderstaande schema vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Aalter.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos snel installateurs, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €80
Mechanische waterontharderCirca €670
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1200
Regeneratiezout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractC.a. €130 per jaar
PlaatsingskostenVanaf €275
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Aalter?
De hardheid in Aalter is doorgaans 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als zijdezachte kleding en huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een fijne douchebeurt, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Aalter.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie