Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zulte

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, vies water of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Zulte resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier verzamel je bruikbare informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Zulte.
 • Dit kan leiden tot problemen als wit uitslaande wanden en tegels en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, fris kraanwater en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €270 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid ZulteTechnische detailsGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZulte
Postcode9870
Gem. Gasverbruik M33.340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5900 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Zulte

Zit jij in de woning ook met situaties als droge haren na een douchebeurt en kalkstrepen op glas en lak? Flink wat Vlamingen nemen een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, betere smaak van water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Zulte werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Zulte wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Professionele ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zulte?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Zulte. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Zulte zit met een waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Zulte

De waterhardheid van het water in Zulte is om en nabij de 19,60 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-zulte-9870

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • Apic Nessos
 • Delta Rusela
 • Euro Twin 25
 • Kinetico Essential 17

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Clean) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zulte verklein je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €820.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Zulte.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €155 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1750 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterverzachters starten vanaf €680 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat zit ergens tussen de €1175 en €2075 inclusief inregelen. In het volgende schema tref je de actuele kosten van een waterverzachter in Zulte.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en zonder kosten merken, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €145
Waterontharder (mechanisch)Rond de €830
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1140
Regeneratiezout€45 per 100 kilo
OnderhoudskostenVanaf €150 per 12 maanden
MontagekostenBegint bij €260
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Zulte?
De hardheid van het water in Zulte komt uit op ong. 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is gemiddeld 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het comfort. Onder andere prettige douchebeurt, smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen via pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zulte.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie