Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Gavere

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Gavere zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website bekijk je bruikbare informatie aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Gavere.
 • Dit kan leiden tot situaties als een irriterende huid en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkerdere koffie en thee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €205 per jaar.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid GavereTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGavere
Postcode9890
Gem. Gasverbruik M33.350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.6000 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Gavere

Heb je last van slecht functionerende apparaten of veel schoonmaakproducten nodig? Meer en meer woningeigenaren nemen een elektrische waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, betere smaak van water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Gavere zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Gavere was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke ontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Gavere?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Gavere. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor lagere stookkosten en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Gavere heeft een waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Gavere

De waterhardheid van het leidingwater in Gavere bedraagt ongeveer 19,60 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-gavere-9890

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Delta Tibera
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Kinetico Kube 15

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Van Marcke) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gavere verklein je de dH waarde van 19,60 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Gavere.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Van €95 voor magnetische ontharders tot ruim €2250 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Behalve deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van deze systemen zijn zo’n €740 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie zit ergens tussen de €1100 en €2250 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Gavere.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en gratis installateurs, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €85
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €740
Waterontharder (elektronisch)Rond de €970
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudskostenV.a €115 op jaarbasis
PlaatsingskostenC.a. €190
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Gavere?
De hardheid in Gavere is om en nabij de 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is om en nabij de 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Gavere.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie