Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ronsele

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 13,44 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Ronsele resulteert in kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs verzamel je belangrijke info over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 13,44 dH in Ronsele.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld huidirritaties en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €295 per jaar.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid RonseleHoe gaat het in z’n werk?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLievegem
Postcode9932
Gem. Gasverbruik M31.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3800 kWh
Gem. Waterhardheid13,44 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Ronsele

Heb je last van een irriterende huid en water met een vreemde smaak? Een groot deel van de huizenbezitters lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een glanzende vaat en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Lievegem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Ronsele was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste verzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ronsele?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Ronsele. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Ronsele heeft een gemeten waterhardheid van 13,44. Dat betekent Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Ronsele

De waterhardheid van het water in Ronsele ligt op ong. 13,44 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 13,44 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 38,28 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-ronsele-9932

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • North Star Okosoft 35
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Watertotaal Euro Twin 60

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Delta) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ronsele reduceert je de dH waarde van 13,44 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 types: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €760.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ronsele.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €155 voor een magnetische ontharder tot ruim €1900 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontharders beginnen bij €780, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €1950 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Ronsele.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en gratis monteurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €120
Mechanische waterontharderV.a €770
Waterontharder (elektrisch)Circa €1170
Reinigingszout€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €100 per jaar
MontagekostenRond de €275
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Ronsele?
De hardheid van het leidingwater in Ronsele is gemiddeld 13,44 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een minder droge huid, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ronsele.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie