Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oosterzele

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 12,32 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Oosterzele heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten vind je praktische info over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 12,32 dH in Oosterzele.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als veel schoonmaken en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €305 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid OosterzeleFunctioneringKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOosterzele
Postcode9860
Gem. Gasverbruik M33.335 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5850 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Fris kraanwater.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Oosterzele

Ben jij ook klaar met dichtslibbende waterleidingen en veel schoonmaakwerk? Een aanzienlijk aantal Belgen kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, verminderde eczeem klachten en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Oosterzele kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Oosterzele gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Oosterzele?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Oosterzele. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot structureel lagere energiekosten en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Oosterzele zit met een waterhardheid van 12,32. Dit staat voor Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Noemenswaardig: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Oosterzele

De waterhardheid van het drinkwater in Oosterzele is ongeveer 12,32 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-oosterzele-9860

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Apic Heracles
 • Delta Ontario duplex
 • Euro Twin 20
 • Kinetico Essential 11

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Delta) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oosterzele reduceert je de dH waarde van 12,32 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €770.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Oosterzele.

Reken af met kalk!

Neem contact op met specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €100 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2175 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterverzachters zijn zo’n €840 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €2050 incl. installatie. In de tabel hieronder vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Oosterzele.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men moeiteloos en gratis modellen, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €120
Waterontharder (mechanisch)V.a €780
Elektronische waterontharderV.a €980
Zout€25 per 50 kilo
OnderhoudskostenVanaf €130 (jaarbasis)
PlaatsingCirca €170
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Oosterzele?
De hardheid van het leidingwater in Oosterzele ligt rond de 12,32 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is circa 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk aan geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oosterzele.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie