Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Waarschoot

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, smerig water of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 13,44 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Waarschoot leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten verzamel je waardevolle informatie over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 13,44 dH in Waarschoot.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals minder lekker water en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €200 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WaarschootFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLievegem
Postcode9950
Gem. Gasverbruik M31.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4000 kWh
Gem. Waterhardheid13,44 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Waarschoot

Wil jij ook af van een te hoge stroomrekening of minder lekker water uit de kraan? Een groeiend aantal mensen plaatsen een innovatieve waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Lievegem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Waarschoot hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Beste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Waarschoot?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Waarschoot. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor kalkvrije leidingen en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Waarschoot ontvangt een waterhardheid van 13,44. Concreet: Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Waarschoot

De waterhardheid van het water in Waarschoot is ongeveer 13,44 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 13,44 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 38,28 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-waarschoot-9950

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • North Star 17UD
 • Halutec Domus DPS 600
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterverzachters (van merken zoals Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Waarschoot reduceert je de dH waarde van 13,44 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan twee types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een lage prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €760.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Waarschoot.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1400 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Naast deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontharders starten bij €710, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €1900 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Waarschoot.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en snel merken, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €60
Mechanische waterontharderV.a €780
Waterontharder (elektrisch)V.a €1060
Regeneratiezout€17,50 per 25 kg
OnderhoudskostenC.a. €105 (jaarbasis)
InstallatiekostenBegint bij €160
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Waarschoot?
De hardheid van het water in Waarschoot komt uit op ong. 13,44 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. prettige douchebeurt, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Waarschoot.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie