Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oostwinkel

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 13,44 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Oostwinkel heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier tref je waardevolle informatie met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 13,44 dH in Oostwinkel.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld droge haren na een douchebeurt en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €220 per jaar.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid OostwinkelTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLievegem
Postcode9931
Gem. Gasverbruik M31.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3750 kWh
Gem. Waterhardheid13,44 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oostwinkel

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Flink wat huizenbezitters kiezen een professionele waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachter wasgoed en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Lievegem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Oostwinkel hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oostwinkel?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Oostwinkel. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en zijdezachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Oostwinkel heeft een geschatte waterhardheid van 13,44. Samengevat: Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Oostwinkel

De waterhardheid van het leidingwater in Oostwinkel is om en nabij de 13,44 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 13,44 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 38,28 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-oostwinkel-9931

Vaak geplaatste ontharders

 • North Star 40ED
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Watertotaal Euro Twin 40

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oostwinkel verlaag je de dH waarde van 13,44 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €960.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Oostwinkel.

Reken af met kalk!

Neem contact op met specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €135 voor magnetische ontharders tot een slordige €1825 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters zijn zo’n €800 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1450 en €2175 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema tref je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Oostwinkel.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men makkelijk snel vakmannen, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €50
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €870
Waterontharder (elektronisch)Circa €1070
Regeneratiezout€45 per 100 kg
OnderhoudV.a €135 p/jaar
InstallatiekostenBegint bij €240
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Oostwinkel?
De hardheid van het leidingwater in Oostwinkel is circa 13,44 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen bedraagt 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een zachte huid, fris kraanwater, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De werking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oostwinkel.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie