Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zomergem

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 13,44 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Zomergem leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina vind je nuttige informatie aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 13,44 dH in Zomergem.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als kalkaanslag en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €310 per 12 maanden.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid ZomergemHoe functioneert zo’n installatie?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLievegem
Postcode9930
Gem. Gasverbruik M31.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3700 kWh
Gem. Waterhardheid13,44 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droog haar na het douchen.
 • Aanslag op servies.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zomergem

Zit jij thuis ook met droog haar na het douchen en onnodig veel schoonmaken? Een toenemende groep huizenbezitters installeren een professionele waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, water met een lekkere smaak en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Lievegem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Zomergem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Beste verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zomergem?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Zomergem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel smaakvoller water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zomergem heeft een geschatte waterhardheid van 13,44. Concreet: Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Zomergem

De waterhardheid van het leidingwater in Zomergem ligt op ong. 13,44 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 13,44 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 38,28 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-zomergem-9930

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • North Star 25ED
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Watertotaal Euro Twin 25

Hoe werkt de waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Pallas) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zomergem reduceer je de dH waarde van 13,44 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €950.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Zomergem.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1950 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontharders beginnen bij €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1175 en €2150 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Zomergem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en zonder kosten installateurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €55
Waterontharder (mechanisch)Circa €730
Elektrische waterontharderCirca €1120
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €85 op jaarbasis
MontageC.a. €190
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Zomergem?
De hardheid in Zomergem is grofweg 13,44 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. prettige douchebeurt, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zomergem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie