Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Eeklo

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, vies water of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 13,44 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Eeklo zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier verzamel je waardevolle info met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 13,44 dH in Eeklo.
 • Dit kan leiden tot issues zoals kalk op de lak van de auto en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €285 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid EekloTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteEeklo
Postcode9900
Gem. Gasverbruik M33.355 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4000 kWh
Gem. Waterhardheid13,44 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Eeklo

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties en/of glascorrosie? Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je hebt minder wasmiddelen nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en lagere stookkosten. In de gemeente Eeklo vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Eeklo was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Professionele ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Eeklo?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Eeklo. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot smaakvol water en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Eeklo kent een waterhardheid van 13,44. Concreet: Hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, zacht en fris water en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Eeklo

De waterhardheid van het water in Eeklo bedraagt ongeveer 13,44 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 13,44 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 38,28 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-eeklo-9900

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Aquarex IMP Pro 18
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Kinetico Kube 6

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Pentair Fleck) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Eeklo verklein je de dH waarde van 13,44 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen twee types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Eeklo.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €115 voor magnetische ontharders tot meer dan €1900 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontharders beginnen vanaf ongeveer €800, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €2000 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Eeklo.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en kosteloos specialisten, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €90
Mechanische waterontharderV.a €720
Elektronische waterontharderRond de €1070
Tabletten€45 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €95 (jaarbasis)
PlaatsingskostenBegint bij €250
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Eeklo?
De hardheid van het kraanwater in Eeklo is gemiddeld 13,44 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is ongeveer 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor efficiëntere verwarming en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere prettige douchebeurt, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Eeklo.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie