Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vinderhoute

Heb je in huis last van kalkneerslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 13,44 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Vinderhoute heeft als doel kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website bekijk je handige informatie aangaande waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 13,44 dH in Vinderhoute.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als een irriterende huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €320 per jaar.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid VinderhouteTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLievegem
Postcode9921
Gem. Gasverbruik M31.405 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3650 kWh
Gem. Waterhardheid13,44 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Vinderhoute

Heb je last van een erg droge huid en/of eindeloos schoonmaken? Een aanzienlijk aantal huishoudens plaatsen een handige waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Lievegem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Vinderhoute was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Vinderhoute?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Vinderhoute. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Vinderhoute heeft een waterhardheid van 13,44. Dit staat voor Hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, kleding en ander textiel gaat langer mee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Vinderhoute

De waterhardheid van het leidingwater in Vinderhoute is 13,44 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 13,44 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 38,28 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-vinderhoute-9921

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • North Star 20ED
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Watertotaal Euro Twin 20

Hoe werkt de waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals Ecowater) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Vinderhoute reduceer je de dH waarde van 13,44 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een interessante prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €880.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Vinderhoute.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €140 voor magnetische ontharders tot meer dan €2225 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Buiten deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontharders starten vanaf €710, zonder installeren. Een goed apparaat zit ergens tussen de €1600 en €2025 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Vinderhoute.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en snel experts, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €160
Mechanische waterontharderBegint bij €760
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €900
Reinigingszout€50 per 100 kg
OnderhoudscontractRond de €160 per beurt
InstallatiekostenVanaf €175
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Vinderhoute?
De hardheid in Vinderhoute is om en nabij de 13,44 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen is circa 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. O.a. een zachte huid, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vinderhoute.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: efficiëntere verwarming, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie